Of je nu een beginner bent of een schoonheidsspecialist die op zoek is naar manieren om zijn of haar producten uit te breiden, het starten van een huidverzorgingslijn kan een geweldige manier zijn om naam te maken in de beauty-industrie.

Om gemakkelijk van start te gaan, bespreken we de belangrijkste stappen die je vooraf moet overwegen – het selecteren van een doelgroep, het maken van een productlijst en het ontwikkelen van een merkidentiteit.

1. Bepaal je doelgroep

De fundamentele stap bij het creëren van een huidverzorgingslijn is het definiëren van een doelgroep op basis van marktonderzoek. Vraag jezelf af wat er ontbreekt in de markt. Het kan je lokale markt zijn of een wereldwijde markt – jij beslist. Huidverzorgingsproducten zijn niet one-size-fits-all, dus het is belangrijk om een specifieke doelgroep aan te spreken. Een beknopt klantprofiel is cruciaal voor alle verdere merkplanning, zodat je niet in een kringetje ronddraait en probeert alles voor iedereen te zijn. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, zoals leeftijd, geslacht en huidproblemen.

Aan wie wil je je producten verkopen?

Hebben ze een gevoelige huid?

Hebben ze rimpels?

Misschien hebben ze acne?

Bedenk in welk type huidverzorging ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Als je eenmaal weet wie je doelgroep is, kun je beginnen met het opbouwen van een merk en producten selecteren die in hun specifieke behoeften voorzien. Uiteindelijk is het doel van wat je ook kiest om te creëren, het oplossen van iemands probleem.

2. Ontwikkel je merk

Als het gaat om huidverzorging is merkontwikkeling het sleutelelement voor succes, je maakt het of je breekt het. Jouw merk is wat jou uniek en herkenbaar maakt in een zee van huidverzorgingsproducten. Afhankelijk van het type klant dat je kiest, moet je nadenken over het imago dat je met je huidverzorgingslijn wilt uitstralen. Wil je dat het luxueus en high-end is, of meer natuurlijk en down-to-earth? Het bepalen van je waarden is de basis van je merkidentiteit en zal de drijvende kracht zijn achter al je marketinginspanningen.

Als je eenmaal een algemeen idee hebt over de identiteit van je huidverzorgingslijn, begin dan met brainstormen over mogelijke merknamen, kleurenschema’s en ontwerpelementen die bij het imago passen. Het combineren van een moderne en toch tijdloze look is een goed idee om ervoor te zorgen dat het ontwerp van je verpakking zo lang mogelijk up-to-date blijft.

Het is belangrijk om consistent te zijn met je branding. Zorg ervoor dat al je marketingmateriaal, inclusief je website en social media accounts allemaal dezelfde uitstraling hebben zodat klanten je gemakkelijk kunnen herkennen.

3. Kies een productlijn

De volgende stap in het opzetten van een huidverzorgingslijn is het bepalen van het soort producten dat je wilt aanbieden. Je producten moeten je klanten aanspreken door hen te helpen de resultaten te bereiken waar ze naar op zoek zijn. Wil je je richten op gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarverzorging of alles? Binnen die categorieën zijn er eindeloos veel mogelijkheden: reinigers, toners, moisturizers, serums, maskers, scrubs, enzovoort. Bedenk naar wat voor soort producten je doelgroep op zoek is.

Een manier om je keuze te beperken is na te denken over het huidtype van je klanten. Hebben ze vaak een droge huid, een vette huid, een gevoelige huid of een combinatie? Dit kan je helpen om te kiezen op welke soorten producten je je wilt richten. Als je je bijvoorbeeld richt op mensen met een gevoelige huid, wil je je misschien richten op milde reinigende en hydraterende producten.

Voor een snellere start bieden we de mogelijkheid om te beginnen met een sampleset – een eenvoudige en gemakkelijke manier om de verschillende producten te leren kennen.

Hoe start je jouw eigen huidverzorgingslijn met Laurette Labs?


Laurette Labs is er om jou te helpen om jouw eigen huidverzorgingslijn te creëren door het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodra je je ideale klant en productassortiment hebt bepaald, zijn er slechts een paar eenvoudige stappen te nemen:

Selecteer product formule. Je kunt kiezen uit meer dan 50 hoogwaardige, biologische of natuurlijke gecertificeerde huidverzorgingsproducten gemaakt in Europa.

Voeg jouw stijl toe. Laurette Labs biedt een gebruiksvriendelijke upload-tool aan waarbij je jouw logo of ontwerp kan uploaden. Wij brengen deze aan op het etiket en voegen alle wettelijke informatie eraan toe.

Start met de verkoop van uw producten. Je kan al vanaf 10 stuks bestellen, wat betekent dat je het volume gemakkelijk kunt aanpassen aan je behoeften.

Dit zijn de basisstappen voor het starten van een huidverzorgingslijn. Veel succes met je nieuwe zaak!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Calculate Shipping