Contacteer Ons

Ga naar de relevante afdeling hieronder
Onze medewerkers nemen spoedig contact met u op.

Navigeer sneller

Gebruik onderstaande sneltoetsen om sneller naar een afdeling te navigeren.

Heeft u een algemene vraag?

Onze adviseurs nemen spoedig contact met u op

Veelgestelde vragen

Kan ik een sample laten maken om te zien of mijn product mogelijk is?

Elke professional kan een sample laten produceren door onze dienst onderzoek en ontwikkeling. Hierdoor kan men evalueren of het wel mogelijk is om het geviseerde product verder te ontwikkelen en later op de markt te brengen. (Voor meer info, bezoek onze Lab Services pagina).
Het voordeel is dat je niet gebonden bent aan het openen van een dossier achteraf. Wanneer de sample in lijn ligt met jouw verwachtingen dan kan je alsnog deze sample(formule) laten verfijnen en verder laten ontwikkelen door onze laboranten van Laurette Labs. In dat geval dan krijg je de kost voor deze sample terug als korting op de eindfactuur. Het maken van de sample kost jou op het einde dan niets.
Nadien is het ook zo dat je niet met de door ons gemaakte sampleformule naar een ander laboratorium kan stappen voor de verdere ontwikkeling en productie, tenzij je alle intellectuele eigendomsrechten zou overnemen van ons.

Kan ik een bestaand product onderzoeken om te kijken of ik een gelijkaardig product kan laten maken?

Dat klopt. Sinds januari 2024 is het mogelijk voor elke professional om gebruik te maken van onze Lab Services. Hierbij kunnen potentiële klanten een staal of product opsturen die wij gaan analyseren. Naargelang het gekozen pakket bekijken wij of deze formule nog aangepast kan worden door de potentiële klant wanneer deze een gelijkaardig product wenst te ontwikkelen bij Laurette Labs.
Wanneer laatstgenoemde een dossier opent dan zal de kost van de analyse worden verrekend als korting op de eindfactuur.

Waarom betaal ik een opstart- of verplaatsingskost?

De verplaatsingsvergoeding dekt alle kosten van onze medewerkers om langs te komen om alle diensten uit te leggen. Wij zullen op al jouw vragen antwoorden en jouw wensen noteren m.b.t. het samenstellen van jouw formule. Deze kost zorgt ervoor dat vergissingen worden vermeden en dat onze vertegenwoordigers niet voor een gesloten deur staan en onnodig zich in het verkeer begeven. Deze vergoeding zal worden omgezet in een commerciële korting wanneer je beslist verder te gaan met het ontwikkelen van jouw product.
De opstartvergoeding dekt alle kosten met betrekking tot het openen van jouw dossier. Onze administratieve medewerkers maken een profiel op voor jouw zaak en reserveren de nodige capaciteit voor het opstarten van de ontwikkelingsfase. Wanneer er een fysieke afspraak wordt vastgelegd dan zijn de verplaatsingskosten eveneens gedekt. Deze vergoeding zal worden omgezet in een commerciële korting wanneer jij (al dan niet tijdens de eerste fysieke kennismaking) beslist om verder gebruik te maken van onze diensten.

Kan ik Laurette Labs gebruiken zonder ervaring met cosmetica?

Zeker wel. Voor de eerste keer een eigen formule of product ontwikkelen kan soms wat overweldigend overkomen. Ons team zal jou bijstaan tijdens het hele proces. Wij helpen jou bij het ontwikkelen van de formule, geven suggesties over welke ingrediënten je het beste kiest en staan jou bij in het selecteren van de beste verpakking voor jouw product. Als je een vraag hebt dan mag je deze zeker stellen. Zo maken wij er samen een leerrijk ontwikkelingsproces van.

Ik heb meerdere formules nodig. Krijg ik dan korting?

Dat klopt. Wanneer klanten meerdere formules ontwikkelen in hetzelfde dossier dan krijg je korting. Het bedrag hangt af van het aantal formules dat je wenst te ontwikkelen bij ons en zal verrekend worden bij de productiefase (niet de ontwikkelingsfase).
Je kan ook nog extra korting krijgen (tot 30%) wanneer je collega’s of andere klanten verwijst naar ons via ons Referral Benefits Programma. Zo kan je nog meer besparen tijdens de productie van jouw product en gaat jouw winstmarge nog hoger zijn.

Kan een custom formule maken echt zo goedkoop zijn?

Ja, dankzij onze strategische investeringen in zowel grote- als kleine faciliteiten, kunnen wij ook aan goedkope prijzen een op-maat-gemaakte formule maken voor kleine bedrijven. Dat is interessant voor schoonheidsinstituten of beauty experten die nog maar net gestart zijn en toch hun eigen merk willen lanceren.
Traditionele laboratoria hebben enkel grote infrastructuur die enkel grote klanten kunnen bedienen, hetgeen zich weerspiegelt in een voorafgaande ontwikkelingskost van meer dan €10.000 en nadien nog een extra minimale bestelhoeveelheid van 1.000 tot soms wel 20.000 stuks per product. Dergelijke traditionele laboratoria zijn dus helemaal niet toegankelijk voor kleinere bedrijven.

Aanvraag ingediend. Wat nu?

Ons team zal na de betaling van een opstartkost contact opnemen om een afspraak in te boeken. Onze regionale verantwoordelijke zal op gesprek komen om al jouw wensen, omtrent het maken van jouw custom formule, te noteren.
Merk op dat de eerste meeting 30-60 minuten kan duren. Naargelang het pakket zal u kunnen kennismaken met onze verschillende formules, geuren en gepersonaliseerde verpakking. Dit neemt wat tijd in beslag. In bepaalde gevallen is het mogelijk om na uw klassieke openingsuren langs te komen. Op die manier ondervinden uw klanten geen hinder indien het gesprek zou uitlopen.

Hoelang duurt de productie?

Dit is afhankelijk van de duur van de ontwikkelingsfase. Wanneer er minder aanpassingen dienen te gebeuren aan de samples, dan kan de productie sneller plaatsvinden.

Hoe lang moet ik wachten op een custom formule?

De exacte duur van het hele proces is moeilijk in te schatten aangezien de klant elk aspect van het product zelf kan bepalen. De gemiddelde duur voor onderzoek en ontwikkeling bedraagt 7 maanden (inclusief labo testen).
Dankzij onze infrastructuur kunnen wij tijd winnen en in slechts enkele weken een Full-Service project aan een record-timing produceren. Traditionele laboratoria hebben minstens 12 maanden nodig om een custom formule te lanceren. Onze snelste lancering bedroeg 9 maanden.

Ik heb een vestiging in het buitenland. Leveren jullie ook buiten België?

Laurette Labs kan leveringen uitvoeren in het buitenland (EU, VS, M-O). Merk op dat deze kost niet is inbegrepen in onze standaard formules. Verzending wordt na het indienen van uw aanvraag bepaald en afzonderlijk gefactureerd.

Hoeveel kost de verzending?

Deze zijn afhankelijk van het volume van de bestelling en de afstand tot de klant. Het standaardtarief voor verzending bedraagt €8,26 excl. btw

Ik heb een andere hoeveelheid nodig. Kan dat?

Natuurlijk. Wanneer je een groter volume nodig hebt, dan schalen wij onze productie op. Het voordeel is dat de prijs per eenheid zal dalen bij grotere volumes (>500 stuks).
Het absoluut minimum voor Laurette Labs is slechts 10 stuks (Private Label) en is toegankelijk voor alle ondernemingen, inclusief starters.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Calculate Shipping